Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Carpetright dieper in de rode cijfers

Vloerbedekkingketen Carpetright zag in het afgelopen boekjaar de omzet dalen en het verlies stijgen. Vooral in Nederland, de grootste exportmarkt, ging het niet best.

Het verlies voor belastingen kwam in de twaalf maanden tot en met april uit op 7,2 miljoen pond (negen miljoen euro), ruim twee miljoen pond meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Britse winkelketen deze week publiceerde. Waar Carpetright in thuisland Engeland een operationele winst van 10,7 miljoen pond boekte, kwam het resultaat daarbuiten op een verlies van 3,8 miljoen uit. ‘De prestaties in de rest van Europa zijn vooral een afspiegeling van de moeizame markt in Nederland’, aldus oprichter en bestuursvoorzitter Lord Harris.

Moeilijke omstandigheden
De totale omzet van Carpetright kwam uit op 447,7 miljoen pond, een daling van 2,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. De Britse detailhandelsketen beschikt over 614 winkels, zes minder dan een jaar eerder. In Nederland heeft Carpetright 95 winkels, in België 26. Carpetright wees vorig jaar al op de moeilijke omstandigheden op het Europese continent en liet toen weten in Nederland actie te zullen ondernemen. Voor zover dat al gebeurd is heeft het in ieder geval dus weinig resultaat opgeleverd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten