Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Carpetright in handen van investeerder Meditor

Carpetright gaat in op een bod van vermogensbeheerder Meditor om alle aandelen over te nemen. Met de overname zal Meditor ook schulden overnemen zodat de noodlijdende tapijtketen meer financiële armslag krijgt.

Vermogensbeheerder Meditor deed eind oktober een bod van 5 pence (6 eurocent) op de aandelen van Carpetright en de Britse retailer wil dit aanvaarden, zo melden diverse Engelse media. Met deze deal wordt het aan de Londense beurs genoteerde Carpetright gewaardeerd op op 15,2 miljoen pond, ongeveer 18 miljoen euro. Meditor, dat al 30% van de aandelen in bezit heeft, zal bij de overname de schulden omzetten in aandelen. Dat zal voor de kwakkelende retailer verlichting geven want naar schatting is er ongeveer 80 miljoen pond (90 miljoen euro) nodig om alle schulden af te betalen.
 

Schuldenberg
Carpetright zit al een paar jaar in zwaar weer (zie de beurskoers van de laatste drie jaar hierboven) en heeft vooral op de thuismarkt Verenigd Koninkrijk en Ierland last van tegenvallende resultaten. Het bedrijf heeft een schuld van bijna 65 miljoen euro en moest vorig jaar tachtig winkels sluiten. In april nam grootaandeelhouder Meditor voor 45 miljoen euro schulden over zodat Carpetright minder afhankelijk werd van de banken, maar ook dat bleek een tijdelijke oplossing.

Ademruimte
Met de volledige overname krijgt de keten meer financiële adem om te kunnen investeren in het herstel van het bedrijf. Tegelijkertijd laat Bob Ivell, voorzitter van de raad van bestuur, weten dat het dalende consumentenvertrouwen en de impact van de Brexit zwaar op de retail (vooral in in eigen land) drukt.

Carpetright in Nederland
Carpetright heeft winkels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en België. Van de totaal 330 winkels zijn er ruim honderd gevestigd in Nederland en België. In deze twee landen doet Carpetright het aanmerkelijk beter dan op de thuismarkt.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten