Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Carpetright sluit 92 winkels in thuisland Groot-Brittanniƫ

De Engelse retailketen Carpetright sluit 20% van de winkels in eigen land in een poging weer rendabel te worden. Het is niet duidelijk wat er met de winkels in Nederland gaat gebeuren.

Vorig jaar kwam Carpetright in een neerwaartse spiraal terecht en vooral nadat in de periode na Kerst de  verkopen sterk terugvielen, moest het bedrijf begin dit jaar tot tweemaal toe een winstwaarschuwing afgeven. Een vijfde van het aantal winkels in Groot-Brittannië, 92 van de totaal 450, gaat sluiten omdat ze te weinig opbrengen. Door winkels af te stoten en een lening probeert de het bedrijf de ergste druk van de ketel te haken. Om de schuldenlast te verlagen overweegt Carpetright om via een aandelenplaatsing 70 miljoen euro op te halen.

Terugloop in tapijtverkoop
Carpetright is als retailer niet de enige die het moeilijk heeft met de verkoop van tapijt. Afgelopen jaar zijn diverse Engelse tapijtfabrikanten op de fles gegaan en al dan niet overgenomen. Buitenlandse tapijtfabrikanten moeten scherp opletten want door de devaluatie van het pond zijn hun producten in Engeland duurder geworden. De Belgische tapijtproducent Balta, die Carpetright al jaren tot zijn grootste klanten mag rekenen, zag de bui al hangen en sloot in november een van zijn drie fabrieken om de kosten terug te schroeven.

Nederlandse winkels presteren beter
Het is niet duidelijk of er ook wat gaat gebeuren met de winkels buiten Engeland. De winkels in Nederlnad (92) en in België (23) doen he wel beter dan die in het thuisland. Daarnaast heeft Carpetright ook 21 winkels in Ierland.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten