Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

CBM: 2020 is jaar met twee gezichten

De algemene ledenvergadering van de CBM, branchevereniging voor meubelindustrie en interieurbouw, vond gisteren online plaats in verband met corona. De CBM spreekt van een 'geslaagd event'.
 


Vanwege corona kon de algemene ledenvergadering van de CBM niet fysiek plaatsvinden, maar gebeurde dat gisteren vanuit een studio in Heemstede (zie foto). Leden van het bestuur, directie en de kascommissie waren daar aanwezig om verslag te doen over het aflopen jaar en leden konden dit online volgen. Hoeveel dat er waren is onbekend, maar de CBM laat via een persverklaring en een mededeling op de site weten dat gesproken kan worden van een 'geslaagd event.' De voorstellen rond de contributieregeling voor 2021, de begroting en de aanstelling van nieuwe bestuursleden werden via een online stemming goedgekeurd. De nieuwe bestuursleden zijn John Martens (Martens Interieurbouw), Sebastiaan Sanders (Leolux) en  Boris van Beek (Hutten HPM).

Jaar met twee gezichten
Traditiegetrouw houdt de voorzitter van de CBM tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering zijn jaarrede, maar voorzitter Marcel Horjus was verhinderd. Hij schreef wel een brief aan de leden. Daarin spreekt hij van 'een jaar met twee gezichten.' Zo zijn er bedrijven die ondanks corona toch voldoende werk hebben en denken het jaar goed te kunnen afsluiten en aan de andere kant bedrijven die in problemen (zijn ge)komen door het wegvallen van werk en opdrachten.

Meer financieel en juridisch advies
Meerdere CBM-leden hebben gebruik genaakt van de NOW-steunregeling of hebben mensen moeten ontslaan. 'Steeds meer leden benaderen onze juristen voor advies en ondersteuning bij naderende reorganisaties en ontslagen. Verder valt op dat het aantal adviesaanvragen voor financiƫn groeit en dat de adviesaanvragen voor innovaties teruglopen', aldus Horjus in zijn brief.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten