Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

CBS-cijfers: juni topmaand voor woonbranche

Met een gemiddelde omzetstijging van bijna 10% was juni een goede maand voor de detailhandel. Woonwinkels behaalden zelfs 25,2% meer omzet dan in juni 2019, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
 


Eerder deze week liet brancheorganisatie INretail weten dat woonwinkels in het tweede kwartaal uitstekende omzetten behaalden en in juni zelfs 27% in de plus zaten ten opzichte van juni vorig. Cijfers van het CBS (dat breder onderzoekt dan INretail) laten hetzelfde beeld zien en de 's lands cijferaar komt uit op een omzetstijging van 25,2% voor winkels in meubelen en woninginrichting. De categorie winkels in doe-het-zelf artikelen, keukens en vloeren deden het met een omzetstijging van 24,1% ook uitstekend. Het CBS geeft geen verklaringen voor deze extreme omzetstijgingen, maar het blijkt dat investeren in het eigen huis als gevolg van de coronamaatregelen een belangrijke factor is.

Goede maand voor detailhandel
De detailhandel als geheel kende in juni een omzetstijging van 9,8% ten opzicht van juni 2019, de grootste groei sinds het begin van de publicatie van koopdaggecorrigeerde cijfers in 2005. Uitzondering zijn negatieve cijfers voor kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren. Zij lijden al maanden achtereen omzetverlies.

Onlijne omzet
Aan de andere kant zijn er de structureel stijgende omzetten bij online winkels. De online omzet was in juni gemiddeld 45,1% procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Pure webwinkels boekten 40,9% meer omzet en multi-channelers - waarbij de online verkoop een nevenactiviteit is – zagen de omzet in juni met 50,6% stijgen ten opzichte van juni 2019.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten