Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Chinese architecten bouwen Das Haus op meubelbeurs IMM

De Chinese architecten Lyndon Neri en Rosanna Hu zullen op de meubelbeurs IMM in 2015 ‘Das Haus’ inrichten. Dat is een naar eigen smaak ingericht ‘huis’ met een hoog designgehalte.Het designer duo Lyndon Neri en Rosanna Hu zal op de beurs een ‘huis’ van 240 m2 inrichten. Voor een deel zal dat zijn met ontwerpen van eigen hand want naast architect ontwerpen beiden ook complete interieurs, vooral meubelen en accessoires. Volgens de beursorganisatie zal dat leiden tot een ‘eigen esthetiek’ waarbij oost en west elkaar kruisen want, hoewel oosters georiënteerd, is het toch vooral ‘modern’ wat het duo voor ogen staat. Zij vormen met Neri&Hu Design and Research Office de ‘meest progressieve architectuurstudio van China’, aldus berichten van de KoelnMesse.

Inpiratiebron
De bouw in China is booming en de architectonische hoogstandjes die in veel Chinese steden verrijzen, zijn wereldwijde inspiratiebronnen. KoelnMesse denkt dat met het binnenhalen van het Chinese architectenduo er ook creatieve impulsen naar de Duitsland zullen komen, cq naar de meubelbeurs.

Wisselende gasten
Das Haus, Interiors on Stage is een inrichtingsconcept dat in 2012 werd gelanceerd op de IMM. Een gast wordt uitgenodigd op een begrensde oppervlakte zijn eigen ‘huis’ te creëren. Voor een deel wordt dat gevuld met ontwerpen van eigen hand. Achtereenvolgens waren dat het Engels-Israëlisch designduo Nipa Doshi en Jonathan Levien, de Italiaanse productdesigner Luca Nichetto en de Deense designer Louise Campbell. Dit jaar is de Guest of Honour dus voor het eerst niet-Europees.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten