Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

'Chinese Porcelain' kleur van het jaar volgens Sigma

Verffabrikant Sigma Coatings is er uit: Chinese Porcelain, een mix tussen kobaltblauw en Moody Ink Blue is de Kleur van het Jaar 2020. De kleur 'zorgt voor kalmte en rust in een rusteloze wereld', aldus Sigma.
 


De nieuwe Kleur van Het Jaar is volgens Sigma Coatings een reactie op de jachtige, snelle en rusteloze wereld met een steeds sneller voortbewegende technologie. 'De behoefte aan eenvoud en ontsnapping aan technologie is voor een deel de reden dat klanten verlangen naar blauwe kleuren zoals Chinese Porcelain. Blauwe kleuren brengen ons dichter bij de natuurlijke elementen, zoals de zee en de lucht, en creƫren sereniteit in elke ruimte', vertelt Dee Schlotter uit, senior kleurmanager bij PPG, het moederbedrijf van Sigma.

Reactie op grijstinten
Volgens Schlotter is het diepblauw van Chinese Porcelain (denk aan het typerende blauw op theeserviezen) ook een reactie op de overheersende kleur grijs. 'Consumenten hebben genoeg van grauwe grijstinten en zijn op zoek naar kleuren die de zintuigen prikkelen. Blauw biedt de makkelijkste overgang vanuit de wereld van neutrale tinten naar de wereld van kleur. De kleur Chinese Porcelain heeft de energie en helderheid van kobaltblauw, een trendy tint die de automotive-, consumentenelektronica- en mode-industrie verovert. De kleur heeft ook een diepe, gedempte marineblauwe toon die populair is in de woon- en horecasector.'


Als accent- of achtergrondkleur
Volgens Sigma is Chinese Porcelain een 'rijke en traditionele tint die de ideale achtergrondkleur vormt om levendige kleuren eruit te laten springen.' De kleur kan ook als accentkleur worden toegepast in een slaapkamer met fris wit beddengoed en kroonlijsten voor een scherp contrast. In de woonkamer kun je de tint gelaagd met andere kleuren blauw aanbrengen of combineren met trendy natuurtinten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten