Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Chinese Qumei Home Furnishing Group doet bod op Ekornes

Het Noorse meubelbedrijf Ekornes komt mogelijk in Chinese handen door een bod van Quimei. Ekornes is onder meer producent van het merk Stressless.

De Qumei Home Furnishing Group heeft een bod gedaan dat 7% ligt boven de koers van het beursgenoteerde Ekornes en diverse grote aandeelhouders hebben reeds toegestemd in de verkoop. Omgerekend zou Ekornes 537 miljoen euro waard zijn. Met de overname wordt het voor Ekornes makkelijker om toegang te krijgen tot de Chinese markt met de merken Stressless (relaxfauteuils en banken, Svane (bedden en matrassen) en IMG (relax- en sta-op fauteuils). Quimei Home Furnishing Group beschikt in China over 850 winkels en wil dat met 500 uitbreiden plus aanwezigheid via een groot aantal shop-in-shops.

Qumei Home Furnishing Group
De Qumei Home Furnishing Group is een beursgenoteerde Chinese onderneming gespecialiseerd in ontwerp en productie van meubelen en accessoires in het midden tot hoge segment. Qumei levert vooral houten meubelen voor de woonkamer, kantoor, slaapkamer, eetkamer en kinderkamers. Daarnaast levert het bedrijf ook matrassen, gordijnen en woonaccessoires. Quimei is opgericht in 1993.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten