Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Christmasworld: de trends voor het naseizoen 2013

Op beurs Christmasworld kan de vakhandel zich oriënteren op de trends voor het naseizoen. Ook Pasen en andere feestdagen komen op de beurs aan bod. Sfeer en decoratie zijn de steekwoorden.


Het lijkt wat vroeg, maar aanstaande vrijdag begint de beurs Christmasworld. Inkopers die zich nu willen oriënteren op de feestdagen later dit jaar kunnen zich van 25 t/m 29 januari in Frankfurt op de hoogte te stellen. Daarnaast geeft de beurs de trends weer en is er een spectaculaire Sonderschau onder de naam Window Wonderland. De beurs richt zich voornamelijk op de feestdagen rond kerst, maar ook Pasen, Valentijnsdag, Halloween en andere feestdagen komen aan bod.

Sfeer en decoratie
Verdeeld over 6 hallen die worden gevuld door ruim 900 exposanten uit een vijftigtal landen zal Christmasworld een breed beeld geven over wat de markt te bieden heeft. De beurs richt zich algemeen gesproken op detaillisten zoals bloemisterijen, lifestylezaken, cadeau & giftshops, maar ook specifieke doelgroepen als inkopers van ketens en grootwinkelbedrijven, managers van (grote) winkelcentra, projectinrichters en decorateurs. Wie niet direct op zoek is naar producten, maar op zoek is naar sfeer en decoratie kan zijn hart ophalen op de beurs.

Spectaculaire show
Zo is er een trendshow in hal 11.1 waar de vier trends die de Messe Frankfurt voor dit jaar hanteert te zien zullen zijn. Hierbij wordt ook een duidelijke uitleg over de trends gegeven. Bijzonder is Window Wonderland, een door het Nederlandse designbureau 2Dezign vormgeven show met een XXXL ‘etalages’. Deze show wordt aangekleed met een carrousel en een reuzenrad en belooft een spectaculair geheel te worden. In Christmasworld Forum (hal 11.0) zijn tijdens de beurs lezingen, demonstraties en worden praktische tips & trucks voor de verkoop gegeven.

Landenpresentaties
De hallen 8.0 en 9.0 richten zich vooral op bloemisten en andere inkopers die meer willen weten over verpakkingen, geurkaarsen, keramiek en kunstbloemen. Hal 9.1 bevat onder meer hoogwaardige geschenkartikelen en decoratieve cadeaus en in hal 11.0 vindt de bezoeker van alles over winkelpresentaties (denk aan displays) en feestverlichting. In hal 9.2 zitten een aantal landenclusters. Daartoe behoren onder meer Nederland, Duitsland, China, Denemarken, Thailand en Egypte.

Extra beurzen
Een dag na het begin van de beurs beginnen de beurzen Paperworld en Creativworld. Paperworld richt zich op de papier-, bureau- en schrijfwarenhandel en beslaat de hallen 3, 4, 5, 6 en 10. CreativeWorld richt zich op hobbywinkels en hiervoor kan de bezoeker terecht in hal 4.1.

Christmasworld wordt gehouden van 25 t/m 29 januari.
Meer informatie: www.christmasworld.messefrankfurt.com
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten