Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Circulair denken en upcycling op beurs Interzum

Tijdens de Interzum is er aandacht voor producten en materialen die gerelateerd zijn aan circulair denken. Ook afval, recycling en het zuinig omgaan met grondstoffen hoort daarbij.Op de beurs, van 16 t/m 19 mei in Keulen, wordt er op meerdere manieren aandacht geschonken aan het gebruik van grondstoffen in de meubelindustrie en interieurbouw. En dan vooral het zuinige gebruik of hergebruik daarvan. Zo is er (in hal 4.2) de speciale tentoonstelling ‘Circulair Thinking’ waarbij materialen, meubels en gebruiksobjecten te zien zijn die gemaakt zijn gemaakt voorbeelden worden gegeven van upcycling, een werkwijze waarbij (onderdelen van) afgedankte producten opnieuw worden gebruikt om er iets anders van te maken, liefst van hoogwaardige kwaliteit. Op de kleine Sonderschau zullen hierbij diverse prodcuten, materialen en gebruiksvoorwerpen worden getoond.

Stoel van aardappelafval
Als extra bij deze aparte tentoonstelling is er op 18 mei een congres met als titel ‘Circular Thinking, from Upcycling to Biofabrication’. Met dat laatste worden producten bedoeld die zijn gemaakt van minder voor de hand liggende natuurlijke materialen. Zo maakte designer Carolin Pertsch de ‘Zostera Sttool’, een stoel met een zitting van zeegras. En designer Jarrell Goh maakte zijn Potatoe Chair grotendeels van afval uit de aardappelindustrie, zie foto hieronder.Duurzaamheid
Het gebruik van natuurlijke materialen, die vaak vorm krijgen met behulp van bioharsen, is niet nieuw maar krijgt steeds meer aandacht omdat bedrijven in de meubelindustrie en interieurbouw relatief veel materiaal gebruiken voor hun producten waarbij de grondstoffen in prijs stijgen of schaarser worden. De aandacht voor recycling en upcycling en de toenemende belangstelling voor duurzaamheid voeden deze ontwikkeling.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten