Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Claim Beter Bed vanwege 'gifmatrassen' afgewezen

Beter Bed heeft een rechtszaak tegen chemieconcern BASF verloren. Beter Bed claimde 2 miljoen euro vanwege mogelijke giftige stoffen in matrasschuim waardoor de verkoop van matrassen in Duitsland instortte.

Beter Bed wilde een schadevergoeding vanwege een productiefout (in 2017) bij BASF voor de grondstof van matrasschuim. Daardoor zouden matrassen mogelijk giftige stoffen bevatten en uit voorzorg werden deze daarom uit de markt gehaald. Ook daalde de verkoop van matrassen sterk omdat het 'gifschandaal' in Duitsland veel aandacht kreeg en dat had zijn weerslag op de winkelketen Matratzen Concord, destijds in handen van Beter Bed. De vordering op BASF is door de rechter in Den Bosch echter afgewezen.

BASF niet aansprakelijk
Beter Bed kwam met de claim nadat BASF had gewaarschuwd dat door een technische fout mogelijk giftige stoffen waren terechtgekomen in het schuim dat wordt gebruikt in matrassen. Het bleek loos alarm, maar Beter Bed had al matrassen uit de winkels gehaald, moest extra opslag huren voor mogelijk vervuilde matrassen en zag door alle commotie de verkoop sterk dalen vanwege de 'giftige' matrassen. 
De rechter wees de claim af omdat BASF slechts de grondstof voor het schuim leverde. Daarbij woog de rechter mee dat de giftige stof niet in een te hoge concentratie aanwezig bleek te zijn in de matrassen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten