Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Classic Blue kleur van het jaar 2020, volgens Pantone

De kleur van het jaar 2020 is volgens Pantone een kleur die verwijst naar rust, vertrouwen en verbinding. De kleur is een goede basis om 'de drempel over te steken naar een nieuw tijdperk.'
 


Zoals ieder jaar in december doet het Amerikaanse kleureninstituut Pantone een voorspelling over de kleur van het komende jaar. Dat is dit keer Pantone 19-4052 Classic Blue. Het is een kleur die volgens het instituut rust opwekt, vertrouwen geeft en tot een zekere verbinding leidt. Het reflecteert 'onze wens naar een betrouwbare en stabiele basis waarop gebouwd kan worden als wij de drempel overgaan naar een nieuw tijdperk.'

Rust en kalmte
Rust, vredigheid en kalmte zijn ook woorden die je volgens Pantone aan de blauwe kleur kunt verbinden. Ook is het een 'eerlijke kleur' die een 'belofte van bescherming' in zich heeft. Kortom: wie rust wil, moet kiezen voor deze kleur blauw.

Andere kleuren van het jaar 2020
Die lijkt verrassend veel op Chinese-Porcelain, de kleur van het jaar volgens verffabrikant Sigma. Ook AkzoNobel koos reeds een trendkleur voor het komende jaar: Tranquil Dawn. Deze is een stuk lichter en lijkt meer op grijs dan blauw. Wel heeft ook deze kleur een verzachtend effect; volgens AkzoNobel staat het voor 'kalmte en helderheid'.
Opvallend: in 2016 tipte AkzoNobel de kleur Denim Drift als de kleur van het jaar voor 2017. Die lijkt verrassend veel op de kleur van het jaar 2020 zoals Pantone dat ziet.
Tot slot nog de keuze van trendsvoorspellingsbureau WGSN. Dat zag voorjaar 2018 al de kleur van het jaar 2020: Neo-mint, een soort pastelgroen.

 

 

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten