Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Condor Group neemt tapijtfabrikant Timzo over

Tapijtfabrikant Condor neemt polypropyleenspecialist Timzo over. Hiermee breidt de Condor Group haar activiteiten uit en vergroot het de productie van tuft en coating. Timzo blijft een zelfstandig onderdeel binnen de Condor Group.

De familie Timmerman, enig aandeelhouder van Timzo, heeft met het oog op haar bedrijfsopvolging besloten op zoek te gaan naar een partij die de continuïteit en expansie van het bedrijf kan waarborgen, zo melden beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Het in Genemuiden gevestigde Timzo wordt overgenomen door de Condor Group in Hasselt. Condor versterkt hiermee haar positie als grootste tapijtproducent van Nederland. 

Continuering Timzo
Condor en Timzo verwachten dat de overname aan het eind van het eerste kwartaal gerealiseerd zal zijn. Bij Timzo blijft het huidige management gehandhaafd en het bedrijf zal zich blijven richten op de productie en verkoop van polypropyleen loop-pile vloerbedekking. Beide partijen verwachten dat de overname positieve (synergie)effecten tot gevolg zal hebben en geen nadelige consequenties zal hebben voor de werknemers van beide bedrijven, aldus het persbericht.

 

Expansie Condor
Zowel Timzo als Condor staan momenteel op de beurs Domotex als zelfstandige bedrijven waarbij Condor een van de grootste stands bezet. Met de overname zal dat wellicht volgend jaar nog een stapje verder gaan. Condor Carpets werd in 1992 opgericht door de gebroeders Gerrit en Jan Hoekman en is een bedrijf dat zich profileert onder het motto value for money, zo blijkt uit de net vorige week geactualiseerde bedrijfsfilm. In 1992 werd naaldviltproducent Vebe Floorcoverings overgenomen en in 2006 werd uitgebreid met Condor Grass, producent van kunstgras. Daarnaast behoort Condor Cartex, dat levert aan de auto-industrie, tot de Condor Group.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten