Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Configurator om eigen 'kerstbank' te ontwerpen

Softwareonwikkelaar Colijn IT lanceert een online meubelconfigurator waarmee je je eigen bank in kerstuitvoering kunt samenstellen. Het is een alternatieve kerstkaart en tegelijkertijd een manier om het gebruik van 3D visualisatie te promoten.

Colijn IT levert software voor bedrijven in de woonbranche en een onderdeel daarvan is software om producten (met name zitmeubelen) te visualiseren. Volgens het bedrijf wordt 3D visualisatie een belangrijk hulpmiddel voor retailers om de consument te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het digitaal configureren van modulair opgebouwde banken en het stofferen daarvan is volgens Colijn daarbij een essentieel onderdeel. Als geintje (en om te laten zien wat er mogelijk is) geeft de softwareleverancier nu de mogelijkheid om online een eigen 'kerstbank' te configureren.

Kerstballen en ski's als poten
Via de site van Colijn kun je digitaal een kerstbank in elkaar te knutselen. Dat gaat via een zevental stappen waarin grootte, uitvoering, bekleding en poten moeten worden gekozen om te komen tot een eindresultaat. De bank is gebaseerd op een echte bank van fabrikant Habufa, stoffen en poten zijn puur digitale verzinsels. De stoffen luisteren naar namen als Blue Snow, Christmas Trees, Pine Needles, Christmas Stripes en Oliebol, totaal 35 mogelijkheden. Bij de pootjes kun je onder meer kiezen uit kerstballen, ijsklontjes, dennenappels, vuurpijlen en ski's.

Binnen drie minuten klaar
De grootte van de bank is sterk variabel en loopt van eenzitter tot een veelzitter met hoeken en verlengstukken. Het duurt even voor iedere stap is afgerond en in de tussentijd zie een paar zwevende kerstmanhoofdjes en ho ho ho, dus denk niet meteen dat er niets gebeurt. Want binnen 3 minuten heb je een compleet gestoffeerde bank en dat lukt in werkelijkheid natuurlijk nooit.

Ontwerp opsturen
Er wordt aan het eind gevraagd je ontwerp op te sturen want Colijn zegt een ontwerper te zoeken in opdracht van Noordpool bv, ter attentie van de heer Claus. Wat er met de ontwerpen gebeurt, is niet duidelijk.

Meer informatie: www.colijn-it.nl


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten