Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Consument kan/wil niet klussen

Ruim 44% van samenwonenden laat een klus liever opknappen door een vakman dan het zelf te doen. Dit blijkt uit onderzoek van de vraag- en aanbodsite Werkspot.nl.

Klussen is geen favoriete vrijetijdsbesteding bij samenwonende stellen, zo blijkt uit cijfers van Werkspot.nl. De site liet onderzoek doen wat resulteerde in 812 respondenten en daaruit blijkt dat 44% van de samenwonende mannen en vrouwen voor een klus liever meteen de hulp van een vakman inroept dan zelf aan de slag te gaan. Wel geeft 36% van de ondervraagden aan dat hun partner zelf graag klussen wil uitvoeren, terwijl 27% het lastig vindt een klus uit handen te geven. Bij de vrouwen geeft ongeveer de helft de voorkeur aan een vakman om de klus te klaren, bij mannen ligt dat op 41%. Zij doen de klus dus in de meeste gevallen zelf. Beginnen met klussen is een, het afmaken is vers twee. Dat kan leiden tot irritatie binnen de relatie en in 41% van de gevallen is dat ook zo. Dit geldt met name voor de vrouwen tussen de 35 en 44 jaar.

Tuinklus op nummer 1
Op Werkspot.nl kunnen mensen hun klus aanbieden en kunnen ‘werkmannen’ hierop reageren. Bij de top drie van meest gevraagde klussen staat de tuin op nummer 1 met 93.349 aanvragen. Nummer twee is stuken met 86.289, met kort daarop schilderen en afwerking met 85.481. Onderaan het rijtje bungelt de categorie ‘Ikea montage’ met 5561. Er wordt vooral hulp gevraagd bij het plaatsen van de keuken (2331) en de kast Pax (1359).
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten