Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Consumentenbond test matrassen

De Consumentenbond testte 33 matrassen en concludeert dat er nogal wat prijsverschillen zijn tussen de matrassen. Ook zet de bond vraagtekens bij de relatie tussen prijs en kwaliteit. Volgens de test is de Ikea Morgedal de beste koop.

In het januarinummer van de Consumentengids geeft de Consumentenbond de testresultaten weer. Als nummer 1 komt de Auping Vivo Pocket (1600 euro) uit de bus, de Visco Platinum van Beter Bed (880 euro) eindigt als laatste. Daartussen zitten matrassen van allerlei andere fabrikanten/leveranciers waaronder de ‘beste koop’, de matras Morgedal van Ikea (150 euro). De bond constateert niet altijd een duidelijke relatie tussen prijs en kwaliteit. Soms zijn er aanwijsbare verschillen in het gebruik van materialen (kwaliteit schuim, aantal lagen, dik/dun staaldraad, aantal slagen bij pocketveren, dichtheid tijk etc.), maar soms vragen de onderzoekers zich af waarom een relatief eenvoudige matras als de Tempur Sensation Breeze zoveel moet kosten (1600 euro).

Onduidelijke testmethode
De matrassen zijn getest op hardheid, vochttransport, hanteerbaarheid en lichaamsondersteuning. Op de site geeft de Consumentenbond een toelichting op de wijze van testen. Opvallend is dat het onderdeel ‘drukverdeling’ niet is beoordeeld terwijl tegelijkertijd wordt aangegeven dat dit wel een onderdeel is van de testmethode. Ook is niet duidelijk waarom van het ene merk veel matrassen zijn getest en van een andere merk slechts een model. Hanteerbaarheid is een selectiecriterium in verband met het kunnen keren van een matras. Dit geldt niet voor bepaalde traagschuim matrassen, maar een slechte hanteerbaarheid drukt wel in negatieve zin op het eindresultaat. Bij de Consumentenbond was hierover (nog) geen duidelijkheid te krijgen, mede reden om binnenkort uitgebreid terug te komen op de matrassentest.

Top 10
De top 10 volgens de test van de Consumentenbond:
1. Auping Vivio Pocket (1600 euro)
2. Auping Dublin (395 euro)
3. Beter Bed Pocket Silver deluxe (470 euro)
4. Eastborn Olympic (700 euro)
5. Energy+ Climabest Protector Purotex (410 euro)
6. Norma Edition 7 Comfolastic Pocket (520 euro)
7. Velda Pocket Royal (600 euro)
8. Pullman silverline excellence (800 euro)
9. Pullman Goldline Premier (1000 euro)
10. Ikea Morgedal (150 euro)

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten