Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Convenant MBO en INretail voor opleiding interieuradviseur

Vier MBO-opleidingen en brancheorganisatie INretail hebben een convenant getekend om de opleiding interieuradviseur beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.


De ondertekenaars van het convenant.

Het convenant werd op 12 juli ondertekend door brancheorganisatie INretail en het Hout- en Meubileringscollege (Amsterdam en Rotterdam), het Deltion college (Zwolle), het Summa college (Eindhoven) en het Koning Willem I-college (Den Bosch). Met het convenant willen de vijf partijen ervoor zorgen dat de opleiding blijft aansluiten op de voortdurend veranderende arbeidsmarkt.

Betere aansluiting op arbeidsmarkt
De opleiding interieuradviseur is razend populair en daarom is het belangrijk dat de kwaliteit en uitstroom van studenten past bij wat de markt vraagt. Bovendien hebben deze studenten baat bij een duidelijk beeld van het beroep van interieuradviseur, zo stellen de ondertekenaars van het convenant. Het bedrijfsleven vraagt om studenten die direct inzetbaar zijn op de werkvloer, commerciële kwaliteiten ontwikkelen en ook kunnen bijdragen aan innovatieplannen van de ondernemers. Dat vraagt om verschillende kwaliteiten, vaardigheden en kennis van de studenten.

Concrete stappen
Om hierop in te spelen worden leerbedrijven nauwer betrokken bij de opleidingen. De convenant partners gaan ook de opleiding interieuradviseur verder door ontwikkelen, gezamenlijke opleidingstrajecten uitwerken en evenementen organiseren die het delen van kennis stimuleren. Zij staan open voor andere onderwijsinstellingen die zich willen aansluiten bij het convenant, een initiatief van het HMC en Summa.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten