Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Corona werkt grensoverschrijdend, ook voor Yataz.nl

Zoals het coronavirus grensoverschrijdend werkt, lijkt dat ook voor Yataz.nl te gelden. Als een soort virus 'infecteert' het landen waarvan je je afvraagt waarom van daaruit de site wordt bezocht.
 


Yataz.nl is een Nederlandstalige site die zich primair richt op de Nederlandse markt. Logischerwijs wordt ook vanuit België de site bezocht en dat er mensen in Duitsland de site benaderen, is goed voorstelbaar. Ook is via Google Analytics te zien dat in de zomermaanden ineens Frankrijk oppopt, een vakantieland voor veel Nederlanders. Zo is het ook verklaarbaar dat landen als Thailand en Indonesië in bepaalde periodes van het jaar op de Yataz-wereldkaart verschijnen omdat daar mensen zijn die blijkbaar willen weten wat er op deze site te vinden is.
 


Pieken na beursbezoek
Het is niet ongebruikelijk dat na beursbezoek in het buitenland blijkt dat er uit China, Kazachstan, India, Oekraïne en zelfs Mongolië op deze site wordt rondgeneusd. Na het uitwisseling van visitekaartjes willen mensen blijkbaar weten wat er schuilt achter www.yataz.nl dat op het kaartje staat.

Coronavirus
Uiteraard zijn er de laatste dagen op deze site berichten verschenen die betrekking hebben op het coronavirus en de effecten daarvan. Dat iemand in Duitsland – waar veel beurzen worden gehouden en dus ook veel beurzen worden gecanceld – daardoor op deze site komt, is niet zo vreemd. Maar waarom is er ook bezoek vanuit onder meer Engeland, Frankrijk, Spanje, Zweden, India, Japan (3x) en zelfs 1 uit Australië?

Noorwegen internationale koploper
Waarom 33 bezoeken uit de Verenigde Staten? Dit is toch geen site waar de voorverkiezingen voor het presidentschap worden becommentarieerd? Of zou het komen omdat ik op deze plek de huidige president heb betiteld als incompetente, sexistische, grofgebekte manipulator die met zijn spraytanned smoel continue leugens de wereld inslingert? Zijn het de Amerikaanse inlichtingendiensten die deze site volgen? Dat lijkt mij uitgesloten.
En het meest vreemde: waarom 114 bezoekers in een week uit Noorwegen? Wordt daar massaal door Nederlanders geskied die graag willen weten wat er in hun thuisland gebeurt en hoe de bedrijven in de woonbranche daar omgaan met de coronacrisis?

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten