Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Corona zorgt voor meer interesse in smart home oplossingen

Door de toename van het thuiswerken is er meer belangstelling voor apparaten die de huiselijke omgeving prettiger, makkelijker en comfortabeler maken, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK.
 

 


De komst van corona leidt tot meer thuiswerken en daardoor meer aandacht voor een prettige leefomgeving. 'Hierdoor is de interesse in slimme oplossingen en virtual assistants in een stroomversnelling gekomen', zegt Tessa Holzenbosch, Technology expert bij onderzoeksbureau GfK. Dat deed onderzoek trends over kennis, interesse en houding van Nederlandse consumenten ten aanzien van smart home oplossingen, samengevat in de sinds 2015 verschijnende GfK Smart Home Monitor.

Toename bekendheid smart home
Uit het onderzoek komt naar voren dat de bekendheid met de term 'smart home' stijgt. In vijf jaar tijd is deze verdubbeld en bijna een derde van de Nederlanders weet inmiddels waar een 'slim huis' voor staat. 44% van de onderzochte Nederlanders noemt gemak het belangrijkste voordeel dat smart home oplossingen kunnen bieden. Daarnaast worden kosten- en energiebesparing en de mogelijkheid om de apparaten overal te bedienen gezien als andere voordelen.

Belang goed internet
Vanwege corona zijn veel mensen vanuit huis gaan werken waarbij snel en stabiel internet een goede basis is. Daarin is dit jaar fors geïnvesteerd want de markt voor routers en wifi signaalversterkers is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Wat betreft de veiligheid is er een afname van het aantal consumenten dat bang is om gehackt te worden, dat percentage zakte van 31% in 2019 naar 27% dit jaar. Ruim 41% van de consumenten staat open voor 'slimme oplossingen' als dit helpt een veilig gevoel in huis te creëren, zo blijkt uit het rapport.
 


Slimme speakers
GfK constateert een toename in het aantal verkochte smart speakers met voice. De virtual assistants worden vooral gebruikt voor het afspelen van muziek (52%) en het opvragen van het weerbericht (41%) en 37% aangeeft de voice assistant te gebruiken voor het bedienen van de slimme toepassingen in huis.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten