Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Coronanieuws: winkelier kán open blijven en bezoek op afspraak plannen

Ondanks alle beperkingen die de overheid oplegt ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus kunnen winkeliers hun winkel openhouden met een veiligheidsprotocol.
 


Volgens brancheorganisatie INretail houden winkeliers zich 'massaal' aan de veiligheidsprotocollen die de landelijke overheid heeft opgesteld ter bestrijding van het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van INretail bij winkels die nog open zijn, precies een dag nadat hulpmiddelen beschikbaar kwamen om aan de eisen te kunnen voldoen. Die eisen zoals het minimaal anderhalve meter afstand houden, stickers op ramen en deuren en tape op de vloer, worden volgens INretail nageleefd. 'Daarmee kan de non-food retail actief bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus', zo stelt INretail in een persbericht.

Bezoek op afspraak
Vooral mode- en schoenenzaken worden zwaar getroffen door het wegblijven van klanten. Wel worden er online modeshows gehouden en worden klanten via social media op de hoogte gehouden. Ook wordt er gewerkt met geplande afspraken, iets wat veel woonwinkliers al jaren doen en nu meer navolging krijgt. Of dat werkt, is lastig te zeggen. Sommige woonwinkels zijn desondanks gesloten omdat de veiligheid (lees: de veilige afstand van anderhalve meter) in de praktijk niet altijd kan worden gehaald.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten