Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Coronavirus en storm beinvloeden beursbezoek Ambiente

Vanwege het coronavirus en het stormachtige weer trok Ambiente minder bezoekers dan vorig jaar. Standhouders vragen zich af hoe het met de leveringen uit China zal gaan.

In aanloop naar de beurs leek het nog allemaal mee te vallen, maar al snel bleek Ambiente (van 7 t/m 12 februari in Frankfurt) het te moeten stellen met fors minder bezoek. Vorig jaar waren er 136.000 bezoekers, nu liep het terug naar 108.000.

Mondkapjes
Op de lijst stonden 4.635 exposanten waarvan 662 uit China en 37 daarvan bleven thuis. Het aantal bezoekers uit China was aanmerkelijk minder en van degenen die wel kwamen, liep er een aantal met mondkapjes door de beurshallen, iets waar niemand van opkeek want zo lopen er al jaren Chinezen op beurzen rond.

Bezoekverbod
Ook bezoekers uit de Verenigde Staten lieten het bij voorbaat afweten vanwege het coronavirus en zelfs in Duitsland leek de paranoia bij sommige bedrijven te zijn toegeslagen; medewerkers van de grote meubelketens XXXLutz en Porta was verboden de beurs te bezoeken. Dat gold ook voor inkopers van Obi, een grote keten van tuincentra. 'Die moeten wij dus zelf gaan bezoeken', was de nuchtere conclusie van menig standhouder.

Storm
Bovenop het niet zichtbare coronavirus kreeg de beurs op zondag en maandag te maken met storm Sabine (in Nederland Ciara geheten) waardoor vluchten uitvielen en treinen niet reden of halverwege bleven steken. Ook dit betekende voor velen dat een reis naar Frankfurt niet mogelijk was.

China productieland
Van de standhouders op de beurs zijn er velen die (deels) hun producten uit China halen. Vanwege het Chinese nieuwjaar zou de productie sowieso al een tijdje stilliggen en daarop had iedereen geanticipeerd. Als het virus langer blijft rondwaren en er restricties in China blijven, zou het voor een aantal bedrijven lastig kunnen worden om later in het jaar goed te kunnen leveren. Op de beurs maakte niemand zich daar nog echt zorgen over, maar een betere spreiding van productielanden is met de perikelen rond het coronavirus wel actueel geworden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten