Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Coronavirus verandert begroetingsritueel

Elkaar de hand schudden is een internationaal geaccepteerd ritueel ter begroeting. Maar wat doe je als er een besmettelijk virus rondwaart? Dan steek je geen hand uit, maar geef je een glimlach.
 


Vanwege de besmettelijkheid van het coronavirus worden er wereldwijd rigoureuze maatregelen genomen om de verspreiding in te dammen. Scholen sluiten, musea gaan dicht, grote sportwedstrijden worden afgelast en allerlei evenementen waar veel mensen samen komen worden lastige plekken om elkaar te ontmoeten. Maar het internationale zakenleven gaat door en daar horen ook specialistische beurzen bij. Sommige beurzen worden gecanceld, andere gaan door en hoe gedraag je je dan?

In Duitsland, hét beurzenland bij uitstek, worden in diverse grote steden doorlopend beurzen gehouden en zitten de beursorganisaties met samengeknepen billen: moeten wij de zaak cancellen of kan het doorgaan? In het laatste geval heeft de Nürnberg Messe een tip voor bezoekers van de beurs: schud geen handen met elkaar, maar geef een glimlach. Dus: Händeschütteln? Lieber ein Lächeln schenken. Of in het Engels: Shaking hands? Better to give a smile.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten