Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Cotap neemt Mateboer over

Groothandel Cotap uit Genemuiden heeft Mateboer uit dezelfde plaats overgenomen nadat deze laatste in financiële problemen was gekomen. De leveringen van Mateboer zijn nu gegarandeerd, zo laat Cotap weten.

Mateboer, beter bekend onder de merknaam Matras, vroeg eind oktober surseance van betaling aan en een faillissement leek onvermijdelijk. Cotap neemt nu de activiteiten van Mateboer over en zegt mogelijkheden te zien om het merk Matros verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Leveringen zullen worden gecontinueerd en de binnendienst van Mateboer wordt geïntegreerd in die van Cotap. Een aantal medewerkers van Mateboer is een (tijdelijk) contract aangeboden.

Breed assortiment
Mateboer is vooral bekend als mattenleverancier. Daarnaast levert het natuurtapijt en karpetten. Het bedrijf werd 101 jaar geleden opgericht. Cotap is een brede specialist in diverse soorten vloerbedekking en belevert de retail, variërend van de gespecialiseerde vakhandel tot bouwmarkten. Naast producten van diverse merkfabrikanten voert de groothandel een eigen merk onder de naam Ambiant. In de productgroep tapijt wordt het label Yunieq als apart merk in de markt gezet. De projectmarkt wordt bediend met zusterbedrijf VTC (Vloer Totaal Concept). Cotap viert komend jaar het 75-jarig jubileum.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten