Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Creatieve producten voor het buitenleven

Op de ‘tuinmeubelbeurs’ Spoga staan vijftien ontwerpen van jonge designers die opvallen door hun vormgeving, functionaliteit of vernieuwende karakter. De prototypen zijn te zien op komende beurs, eind augustus in Keulen.

De prototypes zijn de winnende ontwerpen van een eerder dit jaar gehouden wedstrijd waarbij creatieve ideeën werden gezocht rond het thema buitenleven, uitgevoerd door jonge designers. De oogst is divers en varieert van een kleine barbecue tot een enorme lichtgewicht tent/ballon op poten. Daarnaast verschillende tafels, laarzen, een plantenrek en diverse stoelen. Een combinatie van stoel en ligbed is Josefine, een ontwerp van Nadine Kümmel. Met een paar handbewegingen is het houten ligbed omgetoverd tot stoel met rugleuning of andersom.

Opvouwbare tafel
Gericht op mobiel gebruik is de tafel Snak van Gunnar Søren Petersen. De tafel bestaat uit een blad van kunststof dat uitvouwbaar is. De uitklapbare houten poten steunen deels binnen overhangende flappen van het tafelblad wat de tafel stabiliteit geeft. Uitgeklapt krijgt de tafel een formaat van 175 cm x 75 cm x 72 cm, goed voor zes tot acht personen. Ingeklapt wordt het een pakketje van 100 x 50 x 10 cm, makkelijke mee te nemen door een draagriem. Handig voor buitengebruik want de kunststof is weersbestendig.

Wolk op poten
Cumulus is een verwijzing naar cumuluswolken en dit ontwerp is een kunststof ‘tent’ op poten van het trio Stefanie Rittler, Nadine Kesting - Jimenez en Jordi Iranzo Garcia. Het product heeft een hoog fungehalte. Met een touwladder klim je in de wolk waar je in kunt liggen, lopen en luieren. Naar buiten is het zicht diffuus, van buitenaf gezien zie je alleen schaduwen, vooral als het al wat donker is en binnenin het licht brandt. Relaxen en je laten wegdrijven op de golven van een even-niks-aan-mijn-hoofd gevoel lijken van toepassing voor de wolk op poten.

Prijswinnaars
Deze en de andere prijswinnende ontwerpen zijn te zien op de Spoga, 20 en 31 augustus en 1 september in Keulen. Op de eerste dag van de beurs wordt de door een jury beoordeelde top drie bekendgemaakt en tijdens de beurs kunnen bezoekers online stemmen op hun favoriet uit de vijftien inzendingen.

Meer informatie: www.spogagafa.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten