Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Cyber Monday ook voor vintage meubelen

Tijdens Cyber Monday wordt van alles aangeboden, ook vintage meubelen. Goed opletten is wel het devies want het kan honderden euro's schelen.
 


Vandaag is het Cyber Monday, de online variant van Black Friday die afgelopen vrijdag het levenslicht aanschouwde. In de praktijk vallen beide dagen onder het paraplubegrip Black Friday, het uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijn dat bij veel bedrijven een week duurt. Vooral consumentenelektronica wordt dan met forse kortingen aangeboden, maar ook lampen, tandenborstels, speelgoed, sieraden, kleding en meubelen staan voor (sterk) verlaagde prijzen in de virtuele etalage.

Designklassieker
Zelfs bedrijven die oude meubelen - veelal vintage genoemd - aanbieden, doen hier aan mee. Zo blijkt op de site www.1stdibs.com een bank en een stoel uit de jaren zestig te worden aangeboden met liefst 40% korting. Het zijn producten in Getama Style wat verwijst naar de Deense fabrikant Getama. Het lijkt dus niet te gaan om echte meubelen van Getama, maar desalniettemin hangt er een fors prijskaartje aan: 4.533,20 euro. Die wat vreemde prijs komt waarschijnlijk omdat 1stdibs.com een in Amerika gevestigde site is en daar wordt gehandeld in dollars en werd ruim 5.000 dollar voor de designklassiekers gevraagd. Werd, want vanwege Cyber Monday gaat er 40% af en dat wordt dan ineens 2.718,11 euro.
 


Enorm prijsverschil
Op de Duitse site Pamono.eu (niet Pamono.com) wordt dezelfde bank aangeboden. Dat is te zien aan het beeldmateriaal en af te lezen aan de bijbehorende omschrijvingen waarbij op beide sites wordt aangegeven dat er slechts een exemplaar aanwezig is en dat de verzending zal plaatsvinden vanuit Nederland.
Op beide sites kunnen bedrijven en particulieren hun producten aanbieden en een groot deel van dat aanbod heeft te maken met vintage designmeubelen. Het is Duitsland gevestigde Pamono hanteert echter een totaal andere prijs, namelijk 4.444,00 euro, een verschil van 1725,89 euro ten opzichte van de Amerikaanse site.

Levertijden
Daarnaast zegt 1stdibs te kunnen leveren binnen 1 – 2 weken, terwijl Pamono het regelt in 2 -4 weken. Aan de andere kant geeft deze laatste je twee weken de tijd om bank en fauteuil terug te sturen, mocht het niet bevallen. Die probeertijd is bij de Amerikanen aanmerkelijk korter; je mag die met fikse korting verkregen zitmeubelen wel terugsturen, maar dan wel graag binnen twee dagen.
Wie als Nederlander belangstelling heeft, kan waarschijnlijk beter even in de auto stappen. Desbetreffende producten staat nu in Silvolde, een dorp in de Achterhoek, pal aan de Duitse grens. Waarschijnlijk kun je daar behalve op vrijdag en maandag ook op andere dagen terecht.

Zeewier voor matrassen
De hierboven omschreven bank en stoel zijn van Getama, een Deense fabrikant van designmeubelen. Het bedrijf werd in 1899 opgericht in het Deense stadje Gedsted waar Carl Pedersen begon met het maken van matrassen waarin zeewier zat verwerkt. Dat leidde tot de naam Gedsted Tang- og Madrasfabrik (Gedsted Zeewier- en Matrasfabriek) wat in 1953 werd afgekort tot Getama. Het bedrijf maakt nog steeds bedden, maar is vooral bekend van de meubelen die het produceert. De internationale doorbraak van Getama is met name te danken aan de samenwerking met de Deense meubeldesigner Hans Wegner.

NB: beide afbeeldingen zijn screenshots die enigszins zijn gemanipuleerd om product, prijs en naam van de site bij elkaar te brengen. Maar het zijn wel precies de variabelen waar het om draait en die zijn een op een overgenomen..

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten