Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De hondsdagen

Terwijl de meeste mensen vakante vieren denkt Rivièra Maison vooruit. Het bedrijf stuurde mij een persbericht waarin werd gewezen op de komende dierendag, ook dit jaar weer op 4 oktober. In het bericht wordt melding gemaakt van diverse spullen voor kat en hond. 

U realiseert zich het waarschijnlijk niet, maar we leven momenteel in de hondsdagen. Dat is grofweg de periode van 20 juli tot 20 augustus en normaal gesproken de heetste tijd van het jaar. In deze periode komt de ster Sirius van het sterrenbeeld de Grote Hond gelijk met de zon op waardoor Sirius niet is te zien. Op zijn vroegst is de ster op 25 augustus weer zichtbaar. Het zal toeval zijn, maar precies in het midden van deze hondsdagen stuurt ‘lifestylemerk’ Rivièra Maison informatie rond met spullen voor de hond.

Kneuterbankje
Als je ziet wat Rivièra Maison de hond biedt, moet je echt even met de ogen knipperen. De Dog Chair, model semi klassiek, nonchalant gestoffeerd kost € 499,00. Vierhonderdnegenennegentig euro! Oké, dat kneuterbankje is dan wel afgewerkt met een leuk contrasterend biesje. Het kan goedkoper want een kleiner model kost slechts € 429,00. Dat scheelt zeventig euro en daarvoor kan je dan bijvoorbeeld een keramieken pot kopen om hondehapjes in te doen, stijl Rivièra Maison. Die pot kost € 69,95 dus dan houd je nog 5 cent over. Da’s niet veel, maar toch.

Hondsduur
Ik besloot internet te raadplegen en keek meteen over de grens bij onze oosterburen. Daar komt tenslotte de Duitse herder vandaan en daar zullen die Duitsers vast fijne meubeltjes voor hebben. Ja hoor, keus genoeg. Goudkleurige klassieke chaises longues, lederen designbankjes, houten ledikanten met lades eronder (voor het bot?) en andere bijzonder vormgegeven slaapplekken voor de trouwe viervoeter zijn in alle maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. De prijzen zijn vergeleken met het schamele aanbod van Rivièra Maison niet eens zo gek. Want wat die Nederlandse firma met die Franse naam levert, is gewoon hondsduur.

Klippan
Het is misschien een beetje flauw, maar ik heb even gecheckt wat de Klippan bank bij Ikea kost. Die kost € 169,00. Daarop kan een roedel honden plus het baasje. In leer is de Klippan een stuk duurder en kom je op € 499,00. Da’s precies zoveel als de large versie van Rivièra Maison. En die is in stof.
Maar – en nu komt het – bij de fauteuil van Rivièra Maison ‘wordt de naam van de hond achterop de bank geborduurd’, zo lees ik.
Da’s mooi. Alleen een ding: dat kan die hond toch niet lezen? En wie kijkt naar de rug van een bank? Aan de andere kant: ik denk dat mensen die toch zo’n fauteuil kopen de kassabon niet eens lezen.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten