Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De keerzijde van ´Oranje boven´

Dinsdagochtend, als voorschotje op Koningsdag, namen we thuis alvast een oranje tompouce. Onhandig om te eten, maar wel lekker en altijd gezellig. Tot iemand bij het naar binnen werken het zaakje laat vallen op de bank. Een vette vlek, beter gezegd een vetvlek, is het gevolg en ik begin direct te doe hetzelven, zonder resultaat. Ik bel daarom naar Oranje Furniture Care, een bedrijf dat is gespecialiseerd in meubelverzorgings- en reinigingsmiddelen. Wat zij mij aanraden om te doen.
De oranjeman is nogal kort van stof en adviseert hun product Cleantex, de samentrekking van clean en textiel. Dat had ik zelf ook al uitgekozen via hun site, maar ik wilde even bevestiging.

James Bond
Het was de tweede keer in korte tijd dat ik mij bezig hield met het reinigen van meubelstof want afgelopen maandag publiceerde ik op deze plaats een column over het bedrijf James dat producten verkoopt voor het schoonmaken van meubelstoffen. Een paar uur na publicatie kreeg ik een telefoontje van Proper Meubelagenturen naar aanleiding van de column. Directeur Henk Proper verkoopt - het is echt waar - ook verzorgings- en reinigingsmiddelen voor meubels, en wel van het Duitse bedrijf LCK. Hij reageerde op de column waarin het vermoeden werd uitgesproken dat (concurrent) James producten zou hebben geleverd voor een tentoonstelling in Parijs over James Bond, specifiek voor een aldaar aanwezige Aston Martin. De werkelijkheid was volgens Proper anders en hij wist welk bedrijf er wel bij betrokken was. Hij zei ook te weten wie ´dat´ doet voor Bentley en Rolls Royce. ´Maar ik vertel niet wie dat is.´

Slagroomgebak
Ondertussen zat ik met een vlek in de bekleding van mijn fraaie Gelderland bank. De bank is diepzwart met een groot los zitkussen in rood. De onderkant daarvan is zwart als de rest van de bank en het knalrood contrasteert lekker bij dat zwart. Dus is het al jaren een zwartrode bank.
Woensdagochtend had ik de hond van de buren op bezoek, inclusief hun jongste dochter. We hadden wat te vieren en daarom smikkelde het kind van een slagroomgebakje, zittend op de bank. Dat ging mis. Precies op dezelfde plek waar een dag eerder een tompouce zich nestelde in de stof. De hond greep zijn kans en likte de bank direct schoon. Da´s een geluk bij een ongeluk, dacht ik.

Digitale vlekkenwijzer
Helaas verdween de al eerder ontstane vlek niet en het was woensdagmiddag, een koude Koningsdag. Ik raadpleegde ´s avonds de site van James want die heeft een digitale vlekkenwijzer. Tik in wat je hebt gemorst en de site geeft antwoord. Maar bij het intikken van ´tompouche´ was de uitslag 0 items gevonden en ´room´ en ´slagroom´ gaven hetzelfde resultaat. Ik probeerde het nog eens met extra informatie en toevallig wist ik wat voor stof het was, voerde deze in en klikte: Oplossing voor jus vlek, las ik. Ai, digitale James moet nog iets bijleren.

Oranje boven!
Het is inmiddels woensdagavond laat en ik zie op tv flarden van Koningsdag. Ik hoor mensen Oranje boven! zingen en kijk naar mijn bank. Daar is het rood boven, inclusief vlek en zwart onder. Ik draai het kussen voor het eerst sinds jaren om. Het rood ligt onder en de bank is nu helemaal zwart.
Eerlijk gezegd, dat ziet er best sjiek uit.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten