Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De Korte’s Woonsfeer: opruiming showroommodellen via veiling

Winkelier De Korte’s Woonsfeer in het Gelderse Laren wil af van de Garant Meubel collectie. Dat gebeurt door middel van een veiling.

Garant Meubel was een formule van Euretco, maar ging eind 2012 samen met de formule JhUIST. Nog tot eind dit jaar worden producten onder de naam Garant Meubel verkocht, maar daarna is het over en is er alleen nog sprake van JhUIST. De Korte’s Woonsfeer in Laren (Gld.) besluit niet zo lang te wachten en zet de Garant meubelen in de uitverkoop. Tijdens de plaatselijke kermis op 6, 7 en 8 september zijn er kijk- en koop dagen en wat er dan nog resteert wordt aangeboden op een veiling die 14 september plaatsvindt. Eigenaar-directeur Ad de Korte: ‘Het is een keer wat anders. Je kunt het wel gewoon in de uitverkoop doen, maar dat kan lang duren. Daarom kiezen wij voor een veiling.’ Het wordt op de openbare veiling geen euro-dag. Er is namelijk een ondergrens wat de prijs betreft.

Verder met JhUIST
De Korte hoopt met de veiling een hoop modellen kwijt te raken om zo ruimte te maken voor de JhUIST collectie. JhUIST is de voorzetting van de oude formule Woonvisie, ook van Euretco. Dat was een samenwerkingsverband voor woninginrichters. JhUIST zit in het middensegment en is een combinatie van traditioneel en eigentijds, bestaande uit (hoek)banken, (relax)fauteuils, kasten, en (salon)tafels.

Exit Garant Meubel, entree Garant Nederland
Garant Meubel is een van oorsprong Duitse formule waarvan Retail organisatie Intres jarenlang de licentie had. Intres werd vorig overgenomen door Euretco en zo kwam Garant meubel onder de vleugels van Euretco. Deze zal de formule dus niet continueren. Sinds juli is er een nieuwe organisatie die opereert onder de naam Garant Nederland. Deze staat volledig los van de door Euretco gehanteerde formule Garant Meubel.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten