Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De lente in de kop, dus we gaan d’r vol in

De lente is in het land en dat zullen we weten. Met deze gedachte in het achterhoofd - en met nog veel mooie dagen tegemoet – laten bedrijven graag weten wat zij in huis hebben.Beddenfabrikant Auping viert de lente met een schokkende foto die lijkt te zijn genomen op een moment waarbij de ergste Groningse aardbeving slechts een trillinkje is. De afzonderlijke elementen van de boxspringcombinatie vliegen door de lucht. Wat is hier aan de hand? Nou, helemaal niks want Auping gebruikt de foto bij een bericht waarbij het enige nieuws is dat er nieuwe stoffen zijn toegevoegd aan de vernieuwde collectie boxsprings. De foto lijkt er op te wijzen dat Auping de boel eens lekker lijkt op te schudden, maar dat valt dus mee.

Geinige bank
Deze bank lijkt ook al te zijn aangetast door een aardbeving of ander geweld. Het is echter een ontwerp van Patrick Kusters en die houdt wel van een geintje. De ontwerper uit Limburg maakt meubelen (en andere producten) in XXL formaat. Denk aan een tuinbank waar je een normale stoel voor nodig hebt om op te klimmen of een bureaulamp van 3 meter hoog. Bovenstaande bank is wat dat betreft een kleintje en goed genoeg om dit meisje te kunnen dragen. In al zijn eenvoud is het ontwerp ijzersterk, letterlijk en figuurlijk. De frisgroene poten, een belangrijke lentekleur, kunnen ook een andere kleur aannemen.

Schommelen in je nest
De lente betekent dat vogels een nest gaan maken om straks hun eitjes in te leggen om die daar te kunnen gaan uitbroeden. Het Duitse ontwerpbureau Agnes Morguet Innenarchitektur & Design ontwierp Rockin Nest, een stoel om je in te nestelen. De schaal van  de stoel bestaat uit losse houten elementen met aan de binnenkant een zachte bekleding. Het ontwerp is niet voorzien van de gebruikelijke vier poten, maar heeft het onderstel van een schommelstoel. Vandaar de naam Rockin Nest. De schetsen van het ontwerp laten zien waar de inspiratie vandaan kwam. Inderdaad, van een vogelnestje.

 


Zorgeloos barbecueën
Leveranciers van barbecues denken al voorbij de lente en hebben al de zomer in de kop. De Belgische fabrikant Barbecook zet de gasbarbecues in het zonnetje. Gas is makkelijker in gebruik en werkt sneller dan een houtskoolbarbecue en dat geeft minder stress, zegt Barbecook. Sommige exemplaren hebben vijf branders en een ingebouwde thermometer. De fun van lekker primitief lappen vlees garen wordt zo volledig weggenomen, maar de moderne consument wil zekerheid, zo zegt de fabrikant. En gemak. Daarom heeft de gasbarbecue vaatwasserbestendige vetopvanglades en een vuilafstotende Repellent Glass Finish-laag. Handig.
Niet handig is dat de fabrikant alleen foto’s met afgesneden hoofden meelevert, zie hierboven. Dat kan omdat je niet meer hoeft na te denken?

Hip vogeltje
Het Duitse meubelmerk Hülsta is nogal degelijk en probeert de laatste paar jaar te verhippen en daarmee een jonger publiek aan te spreken. Hout is een kenmerk van deze premium fabrikant, maar deze Birdy is van kunststof en heeft verlichting in zijn binnenste. De twee kenmerkende oogjes en het spitse bekkie geven het beestje een markant uiterlijk. Birdy is al een paar jaar op de markt en was in eerste instantie bedoeld als poef voor binnengebruik. In die uitvoering is de vogel met stof bekleed. Deze nieuwe buitenversie is van kunststof en heet Moon Birdy, best lekker romantisch.Mobiel lampje
Ook de Lampie-on van Fatboy is geen nieuw product, maar wordt wel ieder voorjaar gepromoot om de zomer mee door te komen en om in het najaar (als het sneller donker wordt) nog met licht buiten te kunnen zitten. Het handige lampje is oplaadbaar en heeft een grote haak waardoor je het makkelijk ergens aan hangt of meeneemt. Want Fatboy profileert zich duidelijk als leverancier van spullen voor young urban people die constant on the move zijn. Het basismodel is puur wit en met een koperen hoesje maak je er een toverlantaarn van. Bruikbaar voor binnen en buiten.

Egg Chair
De Egg Chair van de Deense ontwerper Jacobsen is een al jaren bestaand model en heeft niets met de lente te maken. Maar omdat lente en eieren zo sterk met elkaar zijn verbonden, zetten we deze bijzondere stoel nogmaals in het zonnetje. Het ontwerp stamt uit 1958 en was bedoeld voor de ontvangstruimte van een hotel in Kopenhagen. Gezien de al jaren durende loungetrend is het een verrassend bijdetijds model dat veel privacy geeft. De stoel is verkrijgbaar in stof en leer en je kunt er heerlijk in ‘broeden’. Wie lekker wil relaxen kan gebruik maken van een bijpassende Egg Foot Stool. Ook is er een variant met een terugdraaimechaniek waardoor de stoel bij het opstaan terugdraait in de oorspronkelijke stand. Producent van de Egg Chair is Fritz Hansen. Let op: er zijn meerdere variaties op dit ontwerp en ook talloze replica’s.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten