Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De relatie tussen barbecue├źn en politiek

Zit hier een strategie achter, is het een bewuste planning of is het toeval? Barbecuefabrikant Weber had in juni al in de gaten dat Duitsland moet gaan kiezen hoe ze de boel gaan verwarmen en welke energiebron zij daarvoor moeten gebruiken.
 


Terwijl vrijwel heel Europa wordt geteisterd door tropische temperaturen lopen politici in Duitsland zich het vuur uit de sloffen om te regelen dat het komende winter ook lekker warm is. Niet zodanig dat je dan zonder jas buiten kunt lopen, maar om te voorkomen dat je binnen een muts moet dragen. Want door het afknijpen van de gastoevoer uit Rusland zijn er in Duitsland maatregelen genomen om nu al het gasverbruik te verminderen waardoor er in de winter nog wat over is om te verstoken. Dus dat betekent nu al keuzes maken.

Steenkool, bruinkool en hout
Het betekent dat de kolencentrales in Duitsland overuren draaien om gas te sparen. Leveranciers van stookhout worden platgebeld door consumenten die een voorraadje nodig hebben voor het geval dat en vervuilende bruinkoolmijnen zetten een tandje bij want alles wat energie kan opleveren moet nu worden aangesproken.

Keuzes maken
Het dilemma - hoe gaan wij het zaakje verwarmen? - was medio juni al zichtbaar op de tuinbeurs Spoga in Keulen op de stand van Weber, een fabrikant van allerlei soorten barbecues. Wordt het houtskool, gaan we voor elektrisch, doen wij het op gas, pakken we een meeneembarbecue of moeten pellets als energiebron fungeren? Het stond er luid en duidelijk: dit zijn de keuzes.
Daarmee leek Weber, overigens geen Duitse maar een Amerikaanse fabrikant, een voorschotje te nemen op de beslissingen die Duitse politici een maand later maakten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten