Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De veelzijdige cactus

De cactus rukt op. Het heeft niets te maken met klimaatverandering, maar met de verwachting dat het een lekker commerciële plant is die overal in het interieur toepasbaar is.

Zoals er al jaren wordt gewaarschuwd voor mondiale opwarming, zo was afgelopen jaar in Nederland op diverse beurzen en in publicaties al zichtbaar dat dat gevolgen gaat krijgen; overal verscheen de cactus. In Duitsland, dat vaak achterloopt bij Nederland als het om trends gaat, was dat zichtbaar op de onlangs gehouden beurs Tendence in Frankfurt.Van XS tot XXL
Hoewel de beurs zelf in omvang last heeft van krimp vonden de cactussen daar een goede voedingsbodem. Kunststof nepcactussen in XS en XXL formaat waren overal te vinden. Ze zijn bedrieglijk echt, hoeven nooit water en ze prikken niet. De cactus als vaas zou wel eens een topper kunnen worden. Opvallend zijn de manshoge gevlochten exemplaren die zowel in naturel als in wit verkrijgbaar zijn.

Coffeecuphouder
Ook in glas en metaal is de cactus verkrijgbaar. Als lamp met ledjes en zelfs als coffeecuphouder blijkt de cactus te kunnen fungeren. Als print zie je de cactus op kussens, een gordijnstof en op huishoudelijke producten als dienbladen, bekers en borden. Ook op posters en kaarten is de stekelplant ruimschoots aanwezig en voor wie geinige partyglasses zoekt, is er de kartonnen variant die je snel vouwt tot hippe feestbril.

Nederland als aanjager
Hoewel de cactus een weerkerend herkenningspunt was op de beursvloer, waren het toch vooral de grote Nederlandse exposanten als Kaemingk, Edelman, Decostar en Van der Leeden die hiermee het sterkst aanwezig waren.

Cactus in de mode
De cactus in het interieur lijkt dus niet meer te stuiten. Maar ook in de mode zal het deze zomer een terugkerend symbool worden. En cactusjurkje, schoenen met cactusjes en tassen met cactusprint; de verandering in het straatbeeld zal zichtbaar worden. Daarvoor zijn niet per se hoge temperaturen nodig met grote droogte. Het commerciële klimaat kent zijn eigen wetten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten