Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

De Woonindustrie hengelt naar architecten

Beurscentrum De Woonindustrie probeert nadrukkelijk architecten binnen te halen. Zo zijn tijdens de komende beurs een tweetal lezingen met een hoog interieur-designgehalte. Ook het aantrekken van diverse designmerken draagt hiertoe bij.

Aanstaande zondag begint in Nieuwegein in De Woonindustrie de voorjaarsbeurs. Tot en met woensdag 11 februari zal de beurs duizenden ‘professionals’ trekken. Dat zijn vooral retailers, de grootste doelgroep en van oudsher ongeveer de enige groep die naar Nieuwegein toog om te kijken en te collectioneren. De laatste jaren zijn stylisten erbij gekomen en mondjesmaat kwamen er (interieur)architecten, designers en meer op de projectmarkt gerichte individuen binnen. Afgelopen jaar is een koerswijziging ingezet en een van de gevolgen daarvan is dat de directie nadrukkelijker dan voorheen probeert om laatstgenoemde doelgroepen binnen te halen.

Lezing over Thonet
Sinds vorig staat er een dozijn designmerken op de beursvloer en vanaf 19 januari t/m 25 februari is er een overzicht van ontwerpen van meubelfabrikant Thonet te bewonderen. Thonet zou je kunnen zien als één van de grondleggers van modern design en klassiekers uit de jaren dertig worden nog steeds verkocht. Op dinsdagmiddag 10 februari geeft Philipp Thonet, mede-eigenaar van het merk, een lezing over de Bauhaus periode. In die tijd maakten ontwerpers als Mies van der Rohe, Mart Stam en Marcel Breuer furore en hun echo klinkt ook nu nog door.

Hergebruik lege panden
Voorafgaand aan deze lezing is er een voordracht van Ronald Rietveld. Hij is geen familie van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld, maar architect die zich onder meer bezig houdt met hergebruik van leegstaande panden. Hierover zal hij in de Woonindustrie een lezing geven. Eind vorig jaar trok Rietveld met zijn bureau RAAAF (3x een A) aandacht met een ontwerp, getiteld The End of Sitting. Dat is een experimentele kantooromgeving die afrekent met het ‘dodelijke’ zitten en dwingt tot staand, hangend of liggend werken.
De lezingen worden gehouden op de ‘designafdeling’ van de Woonindustrie op de eerste etage.

Meer informatie: www.dewoonindustrie.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten