Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Deens paviljoen op beurs ShowUP

Met een Deens paviljoen met werk van een aantal jonge ontwerpers laat de beurs ShowUP zien dat Scandinavisch design populair is in Nederland. De beurs wordt komende zondag en maandag gehouden.

De combinatie ambacht en design heeft in Denemarken een lange historie die nog steeds springlevend is. Dat is zichtbaar tijdens de beurs ShowUP die plaatsvindt op 2 en 3 september in Vijfhuizen. Op de beurs wordt een Danish Design Pavilion opgezet waar acht jonge ontwerpers/bedrijven hun werk laten zien. De producten lopen uiteen van interieurdesign tot fashion en van stationery tot fietsen.

Vogel als pepermolen
Zo introduceert woodUmix een collectie lampen (zie foto boven) die sterk leunen op bepaalde Scandinavische tradities zoals simpelheid, een hoge kwaliteit en consistentie in design. Dat gecombineerd met een twist levert producten op die een breed publiek aanspreken.
Een mooi voorbeeld waarbij de historie doorklinkt zijn de producten van Spring Copenhagen. Een daarvan is  The Pepper Bird, een pepermolen in de vorm van een vogel. Het is een ontwerp dat stamt uit eind jaren vijftig.


Deelnemers
Andere deelnemers aan het Deens paviljoen zijn: Biomega (city bikes),  Humdakin, Specktrum, G&C Interiors, Gai+Lisva en Kartotek Copenhagen. Daarnaast zijn er op de beurs diverse andere Deense merken aanwezig zoals House Doctor, Moebe, Lakrids en Kreafunk.

Meer informatie: www.showup.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten