Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Definitief einde voor zitmeubelfabrikant Ewald Schillig

Meubelfabrikant Ewald Schillig maakt geen doorstart. Op het allerlaatste moment haakte een investeerder af omdat betrokken partijen het niet eens konden worden over de huur.

In juli werd de Duitse zitmeubelfabrikant Ewald Schillig insolvent verklaard en werd gezocht naar een mogelijke doorstart. Die was ophanden, maar partijen konden geen overeenstemming bereiken over het huurcontract waardoor het alsnog einde verhaal is voor de zitmeubelfabrikant uit Ebersdorf. Investeerder GrundbesitzPartner AG wilde doorgaan met 160 van de 230 werknemers. Het contract voor de overname was reeds getekend en de nieuwe eigenaar was bereid een tienjarig huurcontract af te sluiten, maar wilde het eerste jaar vrijgesteld worden van huurbetaling. Dat bleek onverteerbaar voor de eigenaar van het vastgoed waardoor de doorstart van de baan is en het bedrijf definitief zal sluiten.

Gevulde orderboeken
Een jaar vrijstelling van huur is volgens de curator geen ongebruikelijke eis bij dergelijke overnames omdat er veel geïnvesteerd zou moeten worden om het bedrijf weer rendabel te maken. Volgens hem had Schillig tot het einde een trouwe schare klanten en leveranciers en stonden er orders 'in de grootte van miljoenen' in de boeken.
Wettelijk gezien zal de sluiting op zijn laatst in november plaatsvinden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten