Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Denim Drift kleur van het jaar 2017 volgens AkzoNobel

Volgens verffabrikant AkzoNobel wordt Denim Drift de trendkleur van 2017. De grijsblauwe kleur sluit volgens de fabrikant aan bij talloze interieurstijlen en –sferen en staat voor een frisse kijk op het leven.

Gisteren presenteerde AkzoNobel in Londen de ColourFutures 2017, een jaarlijks terugkerend wereldwijd onderzoek over trends met als focus de kleurentrends voor het komende jaar. Voor 2017 ziet AkzoNobel als centraal thema ‘Life in a new light’ en de daarbij behorende kleurentrends ‘vragen om een frisse kijk op het leven.’ De kleur van het jaar Denim Drift belichaamt volgens de verfproducent precies ‘de mood van 2017’.Palet van blauwtinten
Als aanvulling is er een palet ontwikkeld dat een ‘familie’ van Denim Drift is, een spectrum van  blauwtinten in verschillende tonen. Dat maakt volgens AkzoNobel een nieuwe manier van kleur combineren mogelijk. Zo kan blauw, toegepast in verschillende verhoudingen en een variatie van lichte en donkere tinten, de sfeer in een kamer totaal veranderen. Door Denim Drift te combineren met een paar lichtere varianten wordt het resultaat fris en luchtig; in een donkerder versie zorgt het volgens AkzoNobel voor ‘een dramatische sfeer’.

Achtergrond en toepassing
Het kleurenonderzoek wordt door AkzoNobel uitgevoerd onder het verfmerk Flexa. Een internationaal team van trend- en designexperts bepaalt ieder jaar wat de trends en thema’s voor het komende jaar worden en in welke tinten deze thema’s het beste tot hun recht komen. De resultaten, in de vorm van interieur- en kleurinspiratie en verftoepassingen, dienen als inspiratiebron voor architecten, designers en interieurprofessionals. De kleur van het jaar 2017 en de bijpassende trendkleuren zijn nu reeds verkrijgbaar. Ze zijn sinds 6 september op de mengmachine in elk gewenst Flexa Product te mengen, aldus AkzoNobel.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten