Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Design is gewéldig. Nou ja, in ieder geval mooi

Design wordt door velen gezien als veel meer dan alleen een fraai ontwerp. Toch is dat een belangrijk aspect. En misschien wel de essentie. Zo vindt de Zwitserse fabrikant Wogg.

Over minder dan een maand start in Milaan de Salone del Mobile, dé beurs waar iedereen die zegt van design te houden, moet zijn. Naast de beurs speelt veel zich daarbuiten af en designkenners zijn altijd op zoek om, letterlijk en figuurlijk buiten de gebaande wegen, iets nieuws te ontdekken. Daarbij gaat het altijd om ‘design’ en vooral de pers doet voorkomen of het tijdens de beurs alleen daar om gaat. Onzin, want op de beurs staat ook ‘gewoon’ meubilair, veel middle of the road spul en ook pure kitsch. Daar hoor je nooit wat over.

Reclamezuil
Zelfs als je daar niet aanwezig bent wil je als ‘designfabrikant’ toch wel even laten weten wat je van design vindt. De Zwitserse producent Wogg zal niet aanwezig in Milaan, maar was dat wel op de IMM in Keulen, eerder dit jaar. Daar herintroduceerde het bedrijf de Litfass Säule (reclamezuil) uit 1994 die toen goed was om 24 ordners te kunnen herbergen, verdeeld over 6 etages. Nu raken ordners door de digitalisering steeds meer op de achtergrond en wat doe je dan met zo’n ontwerp?

 

Aangepaste interieurs
Gewoon aanpassen dus. De kast is er nu in een aantal kekke kleuren en met diverse interieurs. Dus naast de bekende schappen ook met laden, modulaire boxen en uitschuifbladen. De buitenkant is nog steeds van metaal en met een magneet kun je er makkelijk wat op ‘plakken’, net als bij een echte reclamezuil. In Keulen liet de fabrikant weten: Design won’t save the world. En in iets kleinere letters daaronder: But it damn sure makes it look good.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten