Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Design Post viert 10-jarig jubileum

Design Post in Keulen viert komend jaar het tienjarig jubileum. Ruim dertig designmerken staan verenigd in een oud gebouw van de Deutsche Post tegenover de Köln Messe, de plek waar in januari de internationale meubelbeurs IMM wordt gehouden.

In januari 2006 startte Design Post in Keulen, gevestigd in een oude stationshal van de Deutsche Post. Willem van Ast en Paul van den Berg, de toenmalige directeuren van Arco en Montis, kochten het leegstaande pand, lieten het opknappen en betrokken met een aantal meubelfabrikanten daar een showroom die openging tijdens de beurs IMM. Zo verhuisde een fors aantal designmerken van de beurs naar een historisch pand aan de overkant waar zij gezamenlijk hun eigen show hielden. Nu, tien jaar verder, zijn er ruim dertig designmerken gevestigd waaronder een fors aantal uit Nederland.

Permanente showroom
De aanwezige merken in Design Post zitten daar niet alleen tijdens de meubelbeurs, maar huren het hele jaar waardoor de ruimte ook gebruikt wordt tijdens diverse andere beurzen in het naastgelegen beurscomplex. Ook worden er in Design Post diverse evenementen gehouden en fungeert het als permanente showroom voor met name architecten. Het aantal deelnemers is ruim dertig en kent een jaarlijks verloop hoewel een aantal bedrijven daar al vanaf het begin aanwezig is.

Internationale mix
Vanzelfsprekend zijn dat de eigenaren Arco en Montis. Vanwege dit Nederlandse initiatief, geholpen door Dick Spierenburg (ook een Nederlander) dacht men in eerste instantie aan een buitenlandse clustering van Dutch Design, maar vanaf het begin is gestreefd naar een internationale mix. Ook is het interieurcentrum niet voorbehouden aan louter meubelmerken, ook bedrijven met verlichting en vloerbedekking zijn van de partij.

Nieuwe deelnemers
Voor de IMM was de ‘overstap’ van trouwe exposanten naar een ander onderkomen - notabene slechts gescheiden door een straat - een gevoelige tegenslag want het betekende het verlies van een aantal smaakmakers. De eerste paar jaar boterde het niet echt tussen de grote Köln Messe en het kleine Design Post, maar inmiddels zijn de verhoudingen genormaliseerd en zien beide partijen elkaar als aanvullend. Per januari herbergt Design Post een aantal nieuwe namen: Christophe Delcourt, Collection Particuliere, Mawa Design, Xilobis en Ingo Maurer. Of er met hun komst ook wat namen verdwijnen is niet duidelijk.

Design Post is geopend tijdens de IMM van 18 t/m 24 januari.

Meer informatie: www.designpostkoeln.de
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten