Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Designbeurs Object Rotterdam met gevestigde en aanstormende ontwerpers

Van 9 t/11 februari wordt de designbeurs Object Rotterdam gehouden. Ontwerpers, kunstenaars en bedrijven tonen verschillende designdisciplines in het industriële HAKA-gebouw.

Na drie edities op het voormalige cruiseschip ss Rotterdam verhuist Object Rotterdam naar het monumentale HAKA-gebouw. Daar zullen ruim honderd ontwerpers en bedrijven hun producten tonen. Volgens de organisatie zal er op de beurs sprake zijn van 'verschillende primeurs en bijzondere samenwerkingen.' Zo werkt het Glaslab uit Den Bosch samen met de kunstenaars Marc Mulders en Jan Koen Lomans, lanceert meubelfabrikant Gipsen stoelen van Bernotat&Co en komt  ontwerper Chris Slutter met een nieuwe tafel voor Pilat&Pilat.

Talent scouten
Volgens de organisatie van Object Rotterdam is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een platform voor eigentijds design met een mix van disciplines. Het is naar eigen zeggen een prima plek om talent te scouten. Alle tentoongestelde producten zijn ter plekke te koop en designers zijn aanwezig om hun werk toe te lichten.

HAKA-gebouw
Het industriele HAKA-gebouw (Handelskamer) is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Het is  momenteel een casco en wordt de komende jaren ontwikkeld tot bedrijfsverzamelgebouw met horeca en een rooftopbar. Voor de bouw start, krijgen bezoekers tijdens Object Rotterdam de kans om een kijkje te nemen het pand. Op de begane grond is een pop-up café ingericht en op de verdiepingen zijn de designpresentaties te bewonderen.

Gratis toegang Euromast
Tijdens Object Rotterdam  kan gratis een bezoek worden gebracht aan de Euromast. Ook zijn tijdens de beurs verschillende designstudio’s in omliggende Vierhavensgebied te bezichtigen. Het HAKA-gebouw ligt centraal tussen de binnenstad en de Van Nelle Fabriek en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een speciale shuttle bus van Art Rotterdam Week rijdt tussen Object Rotterdam en de andere kunstbeurzen die op dat moment in de stad plaatsvinden. Object Rotterdam is onderdeel van 'designweek' Art Rotterdam die wordt gehouden van 8 t/m 11 februari.

Meer informatie: www.objectrotterdam.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten