Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Designday Maastricht presenteert Duitse designers

Met de aanwezigheid van een aantal Duitse ontwerpers presenteert Designday zich nog duidelijker dan internationaal platform van zelfproducerende ontwerpers.


Met de twaalfde editie van Designday in het verschiet kijkt de organisatie van het evenement (19 t/m 21 mei in Maastricht) naar eigen zeggen letterlijk en figuurlijk over de grens. Zo zullen een aantal Duitse ontwerpers deelnemen, zowel individueel als in collectief. Sommigen daarvan waren eerder dit jaar te zien in Passagen, een extern bijprogramma van de meubelbeurs IMM, afgelopen januari in Keulen gehouden.
Wie wil deelnemen aan Designday kan zich nog melden, zo blijkt uit een oproep op de site

Kidney Table van Neunoy.

Workshops
Nieuw zijn dit keer workshops die op 20 en 21 mei worden gegeven. Ook zijn er diverse lezingen waarbij ingegaan zal worden op het centrale thema ‘Upcycling matters’. Verschillende designers zullen actief bezig zijn op de beursvloer, voor bezoekers is er een trendtour en op zondag volgt een veiling van een aantal producten.

Toegankelijk design
Designday is een jaarlijks evenement in een oude fabriekshal van tegelfabrikant Mosa waar (jonge) designers zich presenteren en waar het publiek direct kan kopen. De organisatie wijst daarbij op de laagdrempeligheid van het evenement en wil het design presenteren ‘waarin originaliteit, gezond verstand, ambachtelijkheid en duurzaamheid samengaan.’

Meer informatie: www.designday.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten