Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Designday Maastricht stelt circulaire economie centraal

Recycling, hergebruik en preventie zijn de centrale begrippen tijdens Designday, een driedaags evenement dat eind mei in Maastricht wordt gehouden. Zelfproducerende ontwerpers tonen daar hun producten.

Voor de dertiende editie van Designday is het thema 'The beauty of Waste'. Hiermee wil de  organisatie van het drie dagen tellende evenement laten zien hoe het begrip circulaire economie door designers wordt ingevuld en hoe zij een tweede leven kunnen geven aan bijvoorbeeld plastic, keramiek, textiel, metaal, e-waste, bouwmaterialen en voedsel. Zij zullen reflecteren op de thema's Recycle, Reuse en Prevent. Naast een fysiek aanbod van producten zijn er lezingen, workshops en rondleidingen.

Patform en community
Designday is niet alleen de naam van een driedaags evenement dat ieder jaar wordt gehouden, maar vooral 'een inspirerend en verbindend platform voor ontwerpers en opdrachtgevers in Nederland, België en Duitsland, een community voor designliefhebbers', zo valt te lezen op de de site. 'Designday gelooft in design waarin originaliteit, ambachtelijkheid, duurzaamheid en gezond verstand samengaan.'

Designday wordt van 25 t/m 27 mei gehouden in de SAM Decorabriek, de voormalige fabriek van Mosa Porselein, net buiten het centrum van Maastricht.

Meer informatie: www.designday.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten