Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Designer Louise Campbell richt Das Haus op IMM in

De Deense designer Louise Campbell zal op de meubelbeurs IMM in januari 2014 Das Haus inrichten. Dat is een naar eigen smaak ingericht ‘huis’ met een hoog designgehalte.

Voor de invulling van ‘Das Haus’ tijdens de beurs in Keulen (13 t/m 19 janaurai 2014) krijgt Campbell de vrije hand. Het is een eervolle, maar ook moeilijke opdracht omdat de inrichting een specifieke richting moet hebben, terwijl uit de praktijk blijkt dat er ‘zo veel ideale huizen zijn als mensen’, aldus Campbell. Volgens de beursorganisatie is Campbell een vertegenwoordiger van de nieuwe avant gardisten terwijl zij tegelijkertijd zich laat inspireren door de traditie van de ‘modernen’ in Scandinavië. Campbell ontwerpt vooral meubelen en verlichting en werkte onder meer voor Louis Poulsen, Zanotta, HAY, Royal Copenhagen, Holmegaard, Stelton, Muuto, Interstop en het Deense ministerie voor cultuur.

Succesvol concept
‘Das Haus’ is een concept op de IMM dat in 2012 werd geïntroduceerd waarbij ieder jaar een designer een ruimte mag inrichten die min of meer model zou kunnen staan voor een normaal huis. In 2012 was dat Designstudio Doshi Levien en dit jaar de Italiaan Luca Nichetto. Het is de voorzetting van het zogeheten ‘ideal house’ dat de jaren daarvoor werd ingericht op de beurs. Dat bleek echter een te abstract gegeven waarbij designers een voor het publiek veelal onbegrijpelijke ‘inrichting’ maakten. Het is 2012 gelanceerde Das Haus blijkt toegankelijker en goed aan te slaan bij de bezoekers.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten