Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Desso introduceert karpettencollectie van oud tapijt

De karpettencollectie ‘re-vive’ bestaat uit restmateriaal van kamerbreed tapijt dat wordt herkleurd door het te voorzien van diverse gradaties rode kleurstof.

Met de introductie van de karpettencollectie slaat Desso twee vliegen in een klap: tapijt van uitlopende collecties en B-keuzes wordt opgeruimd en het bedrijf benadrukt nog eens haar duurzaamheidsgedachte door restmateriaal niet weg te gooien, maar te gebruiken. Het designerduo Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren gebruikt rode kleurstof om het tapijt – versneden tot een hand karpetformaat - opnieuw te kleuren waarbij een deel van de oude kleur nog te zien is en vervolgens ‘streepsgewijs’ iedere keer het tapijt dieper wordt gekleurd waardoor er een bepaald kleurverloop ontstaat.

Gevarieerde collectie
Doordat het materiaal verschilt (deels wol, deels synthetisch, hoogpool en laagpool) en omdat de basiskleur niet altijd hetzelfde is, ontstaat een gevarieerde collectie karpetten. ‘Wat wij kunnen gebruiken verschilt, soms gaat het om 100 m2, soms om 600 m2 en het kan ook zijn dat er maar 3m2 aanwezig is’, vertelt Renee Mennen. ‘’Wij gaan uit van het aanbod wat er ligt - en dat ligt er soms al jaren - maar maken wel een selectie van kleuren op basis van proeven die wij eerder hebben gedaan met de kleur rood.’

Presentatie in Milaan
Het duo, dat zich presenteert onder de naam rENs, is volgende week op de meubelbeurs in Milaan aanwezig op de stand van Desso en wil daar live laten zien hoe de karpetten worden gemaakt. Na de beurs wil het duo de karpetkleurmachine installeren in de eigen studio.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten