Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Desso introduceert tapijtcollectie geïnspireerd op denim

Tapijtfabrikant Desso lanceert de collectie Jeans, bestaande uit zes kleuren blauw. Volgens de fabrikant is de collectie ‘creatief, dynamisch en informeel en biedt het de mogelijkheid een bijzondere, eigen look te geven aan een interieur.’

Denim, kort gezegd spijkerbroekstof, is de meest gedragen stof ter wereld en diende als inspiratie voor het ontwerp van de collectie Jeans. Deze valt onder de bredere collectie Essentials, een collectie die volgens Desso staat voor ‘de essentie van design’. Ludwig Cammaert, Design & Technical Development Director bij Desso: ‘We zijn constant op zoek naar eerlijke, simpele antwoorden op de vraag naar creatieve, verrassende én duurzame nieuwe tapijten. Gezien deze collectie een focus heeft op fundamentele archetypes hebben we gekozen voor denim als inspiratie, een vertrekpunt dat veel mogelijkheden biedt.’

Zes kleuren blauw
Volgens Desso is de collectie Jeans creatief, dynamisch en informeel en biedt het de mogelijkheid een bijzondere, eigen look te geven aan een interieur. De tapijttegelcollectie bestaat uit zes kleuren blauw, van licht naar donker. De kleuren zijn goed te combineren en bieden zo de mogelijkheid verschillende, duidelijke zones aan te brengen in het interieur, handig bij grotere oppervlakten zoals kantoorruimtes.

Actueel en trendy
Met de Jeans-collectie haakt Desso in op de actualiteit; vorige week bombardeerde verffabrikant AkzoNobel de kleur Denim Drift (blauwgrijs) tot de trendkleur van 2017. De tapijtfabrikant lijkt uitermate goed op de hoogte te zijn  van de trends. Vorig jaar werd de collectie Desso&Ex gelanceerd met daarin de kleurgrope Denim Blue.

Fijne structuur
Ook nieuw binnen de grotere collectie Essentials is Ridge, tapijttegels met een fijne en gedetailleerde structuur met een laag contrast in het garen. Ridge geeft volgens Desso een moderne uitstraling aan iedere grote ruimte door een sterke basis te creëren zonder af te leiden van de omgeving. De collectie omvat twaalf neutrale kleuren: warme en koele grijstinten, beige en taupe, gecombineerd met de accentkleuren geel, groen en blauw. Volgens de fabrikant is de collectie zeer geschikt voor werkomgevingen die zich snel dienen te kunnen aanpassen aan verandering. De tegels zijn namelijk makkelijk te combineren met ieder interieur.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten