Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Desso levert karpetten voor Rijksmuseum

In de zaal waar de Nachtwacht hangt, ligt op de vloer een karpet van Desso. Ook voor een paar andere zalen leverde Desso speciale karpetten. 

In de zaal waar de Nachtwacht van Rembrandt hangt, ligt op de vloer een karpet van 15 x 8 meter. Er is gekozen voor een karpet omdat dit comfort en rust geeft voor de bezoekers. Dat zullen er heel veel zijn want het vernieuwde Rijksmuseum verwacht zo’n 2 miljoen bezoekers per jaar en de Nachtwacht is de absolute topper in de collectie. Het 120 m2 tellende karpet moest vanwege de grootte ter plekke worden afgewerkt.

Speciale dessins
Voor de Eregalerij, een grote zaal waar de belangrijkste topstukken worden gepresenteerd, leverde Desso nog acht andere karpetten van 32 m2 (8 x 4 meter). Alle kleden zijn speciaal voor het Rijksmuseum ontworpen en geweven en zijn van Axminster kwaliteit. Deze voldoen aan de hoogste eisen qua comfort, brandveiligheid en levensduur. De karpetten hebben een identiek dessin en in de kleurzetting van het tapijt zijn vier grijstinten gemengd. Kleur en dessin zijn volledig afgestemd op het kleurgebruik van de muren in het museum.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten