Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Detailhandel boekt goede omzet in september

De detailhandel boekte in september 5,8% meer omzet dan in dezelfde maand vorig jaar. Het betekent de beste maand voor de retail sinds mei 2008, blijkt uit cijfers van het CBS.De 5,8% omzetgroei betekent de beste maand voor de retail sinds mei 2008. Zonder correctie voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen lag de omzet zelfs bijna 7% hoger dan in september 2016. De non-foodsector droeg het sterkst bij aan de groei. De omzet steeg met 7,3 procent.

Het weer speelt sterke rol
Winkels in schoenen- en lederwaren groeiden het hardst met meer dan 20%, waarschijnlijk als gevolg van het weer. Vorig jaar was september warm en droog, dit jaar koel en nat. Hierdoor kochten consumenten dit jaar kleding en schoenen in september, terwijl ze een jaar eerder deze aankopen door het goede weer (deels) voor zich uit schoven. Kledingzaken en winkels in meubels en huishoudartikelen volgen met groeipercentages van respectievelijk 11% en 8,7%. Elektronicazaken bleven nagenoeg stabiel.

Online groeit nog harder
De tendens van nog sterkere groei bij online winkels was ook in september zichtbaar. Pure webwinkels groeiden met bijna 19%, terwijl de online omzet van multichannel retailers met meer dan 30% toenam.
Voor cijfers voor woonwinkels in het derde kwartaal (dus juli t/m augustus): zie het bericht van vanmorgen met cijfers van brancheorganisatie INretail.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten