Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Detailhandel boekt in mei groei van 8%

Met een stijging van 8,2% kende de detailhandel in mei de grootste groei in 14 jaar tijd. Winkels in dhz-artikelen, keukens en vloeren zagen de omzetten met bijna 30% stijgen.
 


De omzet van de detailhandel steeg in mei met 8,2% in vergelijking met mei 2019, zo meldt het CBS. Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. De online omzet steeg met bijna 50%. Verdeeld over de diverse branches is het beeld zeer divers, vooral veroorzaakt door de effecten van de coronacrisis. De stormloop op bouwmarkten is terug te zien in de cijfers: winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren noteerden in mei een omzetstijging van gemiddeld 29,4% ten opzichte van mei vorig jaar. In april was de omzetstijging 26,1%. Winkels in meubels en woninginrichting zagen in mei hun omzet met 8,7% stijgen, terwijl het in april nog -6,4% was.

Supermarkten profiteren van sluiting horeca
Ook supermarkten deden het goed in mei omdat mensen hun geld niet konden besteden aan de horeca. Winkels in voedings- en genotmiddelen boekten 10,1% meer omzet dan in mei 2019; bij speciaalzaken was dat 8,1% en bij supermarkten 10,3%. Wederom vielen de omzetten bij de kleding- en schoenenzaken enorm terug hoewel het minder dramatisch was dan in april.

Online omzet bijna +50%
Online was de stijging met een gemiddelde van 49,5% wederom zeer groot, veroorzaakt doordat mensen wegens corona veel online aanschaften in plaats van naar de winkel te gaan. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) plusten met 38,7% en multi-channelers (naast fysieke winkel ook online verkoop) lieten een stijging zien van 64,8% ten opzichte van mei vorig jaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten