Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

DHZ-zaken profiteren snel van economisch herstel

Retailers uit de fashion- en doe-het-zelfbranche profiteren als eerste van het beginnende economisch herstel, zo voorspelt de ABN Amro bank.

De bank doet de voorspelling in de publicatie Visie op Retail 2014, die deze week werd gepubliceerd. Hoewel de retailbranche voorlopig nog met de naweeën van de crisis kampt, is 2014 volgens de bank een overgangsjaar. Gevolgen van de crisis, zoals dalende volumes, nemen af en er ontstaat weer ruimte voor groei. Het volume van doe-het-zelfzaken krijgt een impuls door het stijgende aantal transacties op de woningmarkt en na zeven opeenvolgende jaren van volumedaling stabiliseert de volumeontwikkeling zich dit jaar, zo verwacht de bank.

Stijging online omzet
Ook verwacht ABN Amro dat de sector zal profiteren van de snelgroeiende online verkoop van doe-het-zelfartikelen. Terwijl het volume van doe-het-zelfzaken vorig jaar met 9,3 procent daalde, stegen de online aankopen met dertien procent. Consumenten schaften vooral met name huis- en tuinartikelen aan via internet. De online omzet in de totale retail groeide afgelopen jaar met gemiddeld 12%. Online aankopen zijn nu goed voor 6,9% van de totale bestedingen binnen retail. Wat betreft het online aandeel in omzet neemt consumentenelektronica het voortouw. Eenvijfde van de omzet wordt online gegenereerd.

Modebranche
Naast de dhz-branche verwacht de bank dat ook fashionretailers snel de vruchten zullen plukken van het economisch herstel. De kledingbranche profiteerde in het verleden relatief snel van verbeteringen in consumentenbestedingen en naar verwachting verbeteren de resultaten binnen deze sector in de loop van dit jaar dan ook. De omzet zal per saldo stabiliseren en volumes dalen minder hard. Binnen de kledingbranche is de online omzet 8,5%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten