Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Digitaal geprint laminaat is de toekomst

Het digitaal printen van laminaat zal toenemen vanwege de vele mogelijkheden die het biedt. Het betekent ook dat de productie van laminaat meer gedecentraliseerd zal worden, zo verwachten laminaatfabrikanten.

Het digitaal printen van laminaat gaat een grote toekomst tegemoet, zo verwachten de Europese laminaatfabrikanten, verenigd in de EPLF (European Producers of Laminate Flooring). Hoewel de kosten van het digitaal printen nog relatief hoog zijn (vooral vanwege de inkt), geeft het veel meer mogelijkheden dan de dessins die afkomstig zijn van de nu gebruikte fotodecoren. Met het digitaal printen kunnen fabrikanten sneller inspelen op de veranderende smaak van consumenten, hoeven er geen grote voorraden worden aangelegd en kan er geproduceerd worden al naar gelang de vraag.

Decentrale productie
Dure walsen die nu nodig zijn bij het maken van laminaat via fotodecoren zijn niet meer nodig als je digitaal gaat printen en er is veel meer mogelijk qua kleuren en kleurintensiteit. Laminaat wordt nu geproduceerd in grote fabrieken. Bij het gebruikelijke productieproces hebben de fabrikanten te maken met temperatuur- en vochtgevoelige melanine lagen en folies. Dat speelt nauwelijks een rol bij het digitaal printen wat betekent dat het productieproces gedecentraliseerd kan worden, zo stelt de EPLF.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten