Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Digitaal printen op beurs Heimtextil

De mogelijkheden om digitaal stoffen te beprinten worden steeds beter. Op de beurs Heimtextil, die morgen begint in Frankfurt, worden die mogelijkheden uitgebreid belicht. Ook is er morgen een congres over digitaal printen.

Behang, dekbedovertrekken, kussens, gordijnen, maar ook tapijt, lampenkappen en lamellen zijn te bedrukken met digitale technieken. Zo kunnen vloeren, wanden, meubels en complete interieurs worden gestoffeerd door gebruik te maken van printers. Digitaal printen heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditionele technieken: het werkt snel, je hebt minder kleurstoffen nodig, er is meer vrijheid voor ontwerpers omdat alles digitaal kan worden omgezet en fabrikanten van stoffen e.d. kunnen sneller reageren op trends op specifieke vragen uit de markt. Die markt ontwikkelt zich sterk. Volgens de Messe Frankfurt groeit de markt voor digitaal printen tot 2019 met 34% per jaar.

Congres
Tijdens Heimtextil laten een aantal fabrikanten van printers zien wat zij technisch in huis hebben. Ter plekke worden demonstraties gegeven van grote digitale printers. In hal 4.0 zijn een aantal fabrikanten aanwezig zoals Hewlett Packard, Epson, Durst, Xeikon, Mimaki, MS Printing Solutions, Kornit en Reggiani.
Op de eerste dag van de beurs wordt de European Digital Conference gehouden. Hier wordt en overzicht gegeven nieuwe technologieën, marktontwikkelingen, toepassingsmogelijkheden en duurzame productiemethoden.

Heimtextil wordt gehouden van 12 januari t/m 15 januari.

Meer informatie: www.heimtextil.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten