Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Dille & Kamille neemt winkels Hutspot over

Retailketen Dille & Kamille neemt de failliet verklaarde retailer Hutspot over. Een tweetal winkels van de conceptstore- gaan binnenkort weer open, de andere zes blijven voorlopig gesloten.
 


Hutspot werd eind december 2020 failliet verklaard en maakt nu deels een doorstart doordat Dille & Kamille het 'retailmerk' overneemt. Dille & Kamille wil het retailmerk herpositioneren als een duurzaam lifestyle merk en op termijn winkels op verschillende locaties openen. De winkels in Amsterdam en Eindhoven openen zodra de lockdown wordt opgeheven. Ook komt een nieuw online platform waarop worden creatieve en duurzame merken worden aangeboden, producten waarmee Hutspot zich vanaf het begin in 2012 mee profileerde.

Coronacrisis
Hutspot werd eind vorig jaar failliet verklaard, naar eigen zeggen vanwege de gevolgen van de coronacrisis. De eerste lockdown kon nog worden opgevangen, maar door de tweede lockdown kelderde de omzet zo hard dat op eigen initiatief het faillissement werd aangevraagd.

Eerste concept store
Hutspot startte in 2012 in Amsterdam en wordt gezien als de eerste conceptstore- in Nederland. In de jaren daarna kwamen er meer winkels in Amsterdam en ook buiten de hoofdstad. De mengeling van verschillende productgroepen, variƫrend van kunst, kleding, keukenspullen, woonaccessoires en (klein)meubilair, was in die tijd ongewoon en zeer verrassend. Hetzelfde geldt voor de Dille & Kamille. Dat begon in 1974 als winkel in Utrecht met een toen 'rare' combinatie van spullen voor huis, tuin en keuken met producten van veelal natuurlijke materialen als hout en aardewerk. Het groeide uit tot een keten met momenteel 33 filialen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten